Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

«Αν γυρίσει ο Παπανικολάου, προτεραιότητα σε τοπ ομάδα Ευρωλίγκας»

«Αν γυρίσει ο Παπανικολάου, προτεραιότητα σε τοπ ομάδα Ευρωλίγκας»Την επιστροφή του Κ.Παπανικολάου στην Ευρώπη «φωτογράφισε» ως επόμενο βήμα του ο μάνατζέρ του, Γ.Σφαιρόπουλος,μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Αν γυρίσει, προτεραιότητα σε τοπ ομάδα της Ευρωλίγκας», είπε.

Απρόσμενη χαρακτήρισε την απόφαση των Νάγκετς να μην κρατήσουν ως το τέλος της σεζόν τον Κώστα Παπανικολάου ο μάνατζέρ του, Γιώργος Σφαιρόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα εκτίμησε πως είναι δύσκολο να παραμείνει στο ΝΒΑ κι άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρωλίγκα και σε ομάδα του κορυφαίου επιπέδου, πράγμα που ουσιαστικά βγάζει από το «κάδρο» τον Άρη. «Προτεραιότητά του να παίζει», πρόσθεσε, ενώ παραδέχτηκε πως ίσως έγιναν λάθη από την πλευρά του 25χρονου φόργουορντ.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σφαιρόπουλος μίλησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για:

-το αν περίμενε την αποδέσμευση του Παπανικολάου από τους Νάγκετς: «Και από κουβέντες που έκανε ο ίδιος με στελέχη της ομάδας, είτε στο διοικητικό είτε στο αγωνιστικό σταφ, αλλά και από τις συζητήσεις μου με τον Καρνισόβας (assistant general manager των Νάγκετς), είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις πως θα γινόταν επέκταση του συμβολαίου του. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις καταστάσεις».

-το αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη: «Ο Κώστας είχε πάντα όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ και ήθελε να το κάνει πραγματικότητα. Έχει περάσει ενάμιση χρόνος που είναι στο ΝΒΑ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το’ χει ζήσει και σήμερα που μιλάμε η απόφαση είναι κοιτάμε πού είναι καλύτερα για την καριέρα του. Ανεξάρτητα αν είναι ΝΒΑ ή Ευρώπη, θα βάλουμε κάτω τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Ενοχλήσεις δεν έχουμε, ίσως κάποιες συζητήσεις, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς».

-τις πιθανότητες παραμονής στο ΝΒΑ: «Αυτή τη στιγμή είναι στη waiver list, συνεπώς για 48 ώρες μπορεί κάποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ να τον αποκτήσει με το υπάρχον συμβόλαιό του. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».

-το αν η Μπαρτσελόνα έχει λόγο για το μέλλον του: «Η Μπαρτσελόνα έχει τα δικαιώματά του στην Ευρώπη κι έχει τον πρώτο λόγο. Αν ο Κώστας δεχτεί πρόταση από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, μπορεί η Μπαρτσελόνα να ματσάρει την πρόταση και να τον κρατήσει».

-το κριτήριο με βάση το οποίο θα γίνει η επιλογή: «Ο Κώστας θέλει να παίξει. Θέλει να έχει χρόνο συμμετοχής, αυτό είναι το νούμερο ένα στις προτεραιότητές του και ανάλογα με τις συζητήσεις που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον θα αποφασιστεί πού θα συνεχίσει την καριέρα του».

-το αν τίθεται ζήτημα επιστροφής στον Άρη: «Για τον Άρη ακούστηκε και το καλοκαίρι, πριν καταλήξει στο Ντένβερ. Ακούστηκε και χθες. Προφανώς βγαίνει από την πλευρά του Άρη. Το θέμα είναι ότι για τον Κώστα προτεραιότητα, αν κριθεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, προτεραιότητά του είναι μια ομάδα της Ευρωλίγκας στο τοπ επίπεδο, στο Top 16 στην παρούσα φάση».


-το αν θεωρεί πως η πλευρά του παίκτη έκανε λάθος επιμένοντας στο ΝΒΑ: «Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Σίγουρα έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, και ο Κώστας κι εγώ από τη δική μου πλευρά. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, μαθαίνουμε από αυτά και γινόμαστε καλύτεροι. Προς Θεού, δεν ήταν λάθος που ο Κώστας πήγε στο ΝΒΑ. Μεγάλο λάθος δεν υπάρχει, όλα είναι θέμα περιστάσεων και timing. Ο Κώστας ό,τι ίσως δεν έκανε και αν πήρε κάποια λάθος απόφαση, τώρα είναι πολύ πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε μια νέα πρόκληση. Και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά ή συναισθηματικά από όσα περνάνε οι αθλητές από δύσκολες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου