Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Νέοι Κανονισμοί σε Ευρωλίγκα και Eurocup.

Euroleague Basketball1Στην τεχνική ποινή αντί για δύο βολές και κατοχή της μπάλας, θα εκτελείται μία βολή ενώ παραμένει η κατοχή της μπάλας, ενώ στην περίπτωση που ένας αθλητής δεχθεί δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται.

2. Η ομάδα που κερδίζει το εναρκτήριο τζάμπολ θα έχει την πρώτη επίθεση και στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο αντίπαλος θα κάνει τις πρώτες επιθέσεις στη δεύτερη και τρίτη περίοδο. Επίσης, τζάμπολ θα γίνεται σε κάθε παράταση καθώς και στις περιπτώσεις που η κατοχή δινόταν εναλλάξ με το «βελάκι», όπως π.χ. όταν δύο αντίπαλοι κρατούν την μπάλα ή όταν αυτή «σφηνώσει».

3. Αντί για δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο και τριών στο δεύτερο, κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ των 60 κι ένα των 30 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη θα έχει δύο τάιμ άουτ των 60 και ένα των 30 δευτερολέπτων.

4. Στην παράταση κάθε ομάδα θα έχει από ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων, ενώ στο τελευταίο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να πάρει ένα τάιμ άουτ 60 κι ένα τάιμ άουτ 30 δευτερολέπτων.

Τέλος, ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις τέσσερις περιόδους, εκτός του ημιχρόνου, όπως και μέχρι την παράταση ή μεταξύ των παρατάσεων, μειώνεται από τα 120 στα 90 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου