Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Πρωτιά στο Στρασβούργο

Πρωτιά στο ΣτρασβούργοΑν και είναι ανόμοια πράγματα, δεν είναι πολλές οι φορές πως ως χώρα "ταπεινώσαμε" (καθ' υπερβολή η έκφραση, αφού πρόκειται για φιλικά παιχνίδια) Γερμανούς και Γάλλους στο Στρασβούργο.

 Κι εντάξει, άλλο πολιτική, άλλο αθλητισμός, αλλά ο "πρεσβευτής" της Ελλάδας, η "επίσημη αγαπημένη", έκανε το… χρέος της. Νίκησε με 79-67 τη Γαλλία, δείχνοντας και πάλι αρετές στο παιχνίδι της, αλλά και πως βρίσκεται σε… καλό δρόμο.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πήραν πρώτοι το προβάδισμα, αλλά οι διεθνείς μας με σερί 12-2 έδειξαν από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό (6-13 το σκορ). Με πολλές διαφορετικές επιλογές στην επίθεση, με λύσεις από όλα τα σημεία του γηπέδου, υποχρέωσαν τους αμφιτρύωνες να ακολουθούν στο σκορ. Και μπορεί στη μεγαλύτερη διάρκεια (η διαφορά έφτασε μέχρι το +19 (53-71) οι Γάλλοι να ήταν σε απόσταση βολής, όμως ήταν εμφανές ότι η Εθνική είχε το πάνω χέρι.
Η άμυνα λειτούργησε, όπως και η επίθεση. Κι αν οι Γερμανοί δεν είναι… μπασκετικό θηρίο, οι Γάλλοι είναι εξόχως ανταγωνιστικοί και ιδιαίτερα φιλόδοξοι. Άρα, μπορούμε να κρατήσουμε πολλά καλά από το αποψινό ματς, αλλά και συνολικά από την παρουσία μας στο τουρνουά του Στρασβούργου.

Αν κάτι μας… αγχώνει (έστω και από επαγγελματική διαστροφή) είναι πως η "επίσημη αγαπημένη" είναι πολύ καλή, σε στιγμή που ενδεχομένως θα την περιμέναμε χειρότερη. Κι αυτό νομίζουμε ότι τα λέει όλα…

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 40-45, 51-63, 67-79. 

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Μπατούμ 2, Πάρκερ 2, Ντιαό 15, Αζίνκα 16, Ζελαμπάλ 5 (1), Ντιό, Πετρό 4, Καουντί, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10 (2), Βέστερμαν, Λοβέρν 9. 

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Ζήσης 9 (1), Περπέρογλου, Φώτσης 10 (3), Παπανικολάου 10, Μαυροκεφαλίδης 18, Βουγιούκας 3, Μπράμος, Πρίντεζης 8 (1), Σλούκας 10, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου