Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Μία ΟΜΑΔΑ, χιλιάδες κόσμος, δύο κούπες και ένας μεγάλος αθλητής και άνθρωπος ήταν οι πρωταγωνιστές της αποψινής βραδιάς στο ΟΑΚΑ. 
Ο Παναθηναϊκός, μπροστά σε 14.000 φίλους του, ύψωσε την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας, δίπλα σε αυτή του Κυπελλούχου Ελλάδας 2013, τη στιγμή που λίγα μάτια μέσα στο γήπεδο έμειναν στεγνά όταν ο Κώστας Τσαρτσαρής αποχαιρέτησε την ενεργό δράση μέσα σε δυνατό χειροκρότημα και αποθέωση. Όλα αυτά την ώρα που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έδινε το δικό του σύνθημα για τη συνέχεια και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Κατερίνα Γιαννακοπούλου έδιναν το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι εικόνες είναι πολύ πιο ισχυρές από τα όποια λόγια και τα συναισθήματα ακόμη πιο δυνατά από οτιδήποτε μπορεί να πει κάποιος για το κλίμα μέσα σε αυτή την ομάδα, και την ατμόσφαιρα γύρω από αυτήν…
Λίγο πριν την είσοδο της ομάδας, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πήρε το λόγο:«Φίλοι μου αγαπημένοι! Σας μιλάει ο Θανάσης, ο δικός σας! Πάνω απ' όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "μπράβο", ένα "ευχαριστώ" σε όλους εσάς, που ήρθατε στη γιορτή μας. Αυτή η γιορτή είναι η δική σας γιορτή, γιατί σταθήκατε κοντά στην ομάδα. Πρέπει πάνω απ' όλα να συγχαρώ τον προπονητή, τον κ. Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκης) και τους παίκτες έναν-έναν, μα πάνω απ' όλα τις προσπάθειες του Τσαρτσαρή, που για 11 ολόκληρα χρόνια βοήθησε όσο μπορούσε και πρέπει να ένα μεγάλο "μπράβο" κι "ευχαριστώ" για ό,τι έκανε για τον Παναθηναϊκό μας. Τώρα θα ήθελα να κάνετε ησυχία, έχω ένα παράπονο που το κρατούσα ένα χρόνο. Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ζητούσε και τραγουδούσε "Πού 'σαι Θανάση, πού 'σαι Θανάση; ". Εγώ του απαντάω και του λέω πως είμαι εδώ με την οικογένειά μου, με όλους τους Γιαννακόπουλους και σας δίνω μία υπόσχεση, ευκαιρία είναι να σας δώσω μία υπόσχεση: Ο Παναθηναϊκός θα είναι εδώ για άλλα 10 χρόνια».
Η εκδήλωση άρχισε με την είσοδο των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και όσων βρίσκονται δίπλα σε αυτούς όλη τη χρονιά φροντίζοντας για τα πάντα, σε μια γιορτή από λέιζερ, μουσική και βίντεο για τα όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα. Το φιλικό διπλό που ακολούθησε σε χαλαρούς ρυθμούς και πολλά γέλια ολοκληρώθηκε γρήγορα για να έρθει η στιγμή του Κώστα Τσαρτσαρή. Μέσα σε μια αποθέωση που του άξιζε και με το παραπάνω, τον Τσαρτσαρή τίμησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δίνοντας το λόγο σε έναν παίκτη που τα έδωσε όλα στο παρκέ 11 χρόνια για τον Παναθηναϊκό, σε έναν άνθρωπο που τίμησε την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ! “Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή τη σημερινή. Περάσαμε 11 καταπληκτικά χρόνια, με πολλές χαρές και λιγότερες λύπες. Ευχαριστώ για τη στήριξη την προσωπική, αλλά περισσότερο για τη στήριξη την ομαδική. Αυτή η ομάδα είναι το καμάρι της Παναθηναϊκής οικογένειας και πρέπει να τη στηρίζουμε παντα! Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα είσαστε πάντα η οικογένειά μου», δήλωσε ο Τσαρτσαρής, δίνοντας τη σκυτάλη στην… κούπα.
Όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πήραν τα μετάλλιά τους και από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη, το τρόπαιο παραδόθηκε στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος το ύψωσε μέσα σε αποθέωση μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου, Κατερίνα… Ήταν η στιγμή που όλοι περίμεναν, πριν πέσει με θριαμβευτικό τρόπο η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, δίνοντας ραντεβού για τίτλους και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πάντα μαζί με τον κόσμο του Παναθηναϊκού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου