Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση και η ΤΣΣΚΑ!


Αντί για μπάσκετ έχουμε …πόλεμο ανακοινώσεων τις τελευταίες ώρες και ήταν η σειρά της ΤΣΣΚΑ να τοποθετηθεί αναφέροντας τα εξής: 

«Καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημοσίευσαν ιστορίες σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός, για το Top-16, συμπεριλαμβανομένου και του αιτήματος της ομάδας μας στην Euroleague. Για την καλύτερη ενημέρωση, θεωρούμε δεδομένο να ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αναφέρουμε στην επιστολή...

-Διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες και νομίσματα πετάχτηκαν προς τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.
-Οι φίλαθλοι έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν και την αντιπρόεδρο Ναταλία Φουράεβα σε όλο το παιχνίδι.
-Οι φίλαθλοι είχαν στην κατοχή τους και κουνούσαν μια μεγάλη φουσκωτή μπανάνα, που θεωρείται ως ρατσιστική πράξη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
-Η σειρήνα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου σε κάθε επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο.
-Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ προκλήθηκαν και απειλήθηκαν πολλές φορές, ζητώντας από τους εκπροσώπους της ομάδας να παράσχουν πρόσθετη ασφάλεια και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας.
-Οι φίλαθλοι κάπνιζαν μέσα στο γήπεδο.

Όλα αυτά τα περιστατικά παρουσιάστηκαν με video και φωτογραφίες στην Euroleague. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογα επεισόδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά και ότι τα μέτρα που πήρε ο Παναθηναϊκός δεν βελτίωσαν την κατάσταση, η ομάδα μας πρότεινε στην Euroleague να εφαρμόζει πιο σκληρές ποινές βάσει των κανονισμών.
Η Euroleague μετά την επιστολή μας, ξεκίνησε την εξέταση της υπόθεσης... Η Euroleague είναι το μόνο οργανωτικό σώμα στην διοργάνωση που έχει την αποκλειστική ευθύνη να αποφασίσει για την υπόθεση. Πριν την γνωστοποίηση της απόφασής της, θα αποφύγουμε την «πολεμική» με οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου