Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Γιατί το «διαζύγιο» είναι πιο κοντά από ποτέ!


Γιατί το «διαζύγιο» είναι πιο κοντά από ποτέ! Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗ
Πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει και ξεκαθαρίζουν: Παναθηναϊκός και Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στο να χωρίσουν τους δρόμους τους και να τραβήξει η κάθε πλευρά το δικό της. Επί της ουσίας δεν υπήρξε συμφωνία -μάλλον... διαφωνία υπήρξε- ούτε στη χθεσινή τους συνάντηση που είχε δίωρη διάρκεια και παρά την προσπάθεια που έγινε μήπως και βρεθεί η χρυσή τομή.
Φαίνεται πως δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης σε καμία περίπτωση. Και θα ήταν εντελώς «ρηχό» και επιφανειακό το να προσδιορίσουμε το... διαζύγιο αποκλειστικά και μόνο στη διαφορά του μπάτζετ ή ακόμα και στο θέμα του «σεβασμού» που ανέφερε ο Ομπράντοβιτς κατά τη χθεσινή του άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σε κάθε τι υπάρχει ερμηνεία η οποία προκύπτει μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ αλλά κι από τη γνώση της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα σε δύο πλευρές (διοίκηση και Ομπράντοβιτς) που συμπορεύτηκαν 13 ολόκληρα χρόνια.
Το πρώτο δεδομένο λοιπόν έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει συμφωνία μετά από δύο συναντήσεις. Και το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι πολύ ισχυρό. Εχουμε να κάνουμε με δύο πλευρές οι οποίες φρόντιζαν να λύνουν όλα τους τα ζητήματα σε χρόνο πέντε λεπτών, άλλωστε αυτό το χρονικό διάστημα (τα πέντε λεπτά) είχαν γίνει σημείο αναφοράς τα προηγούμενα χρόνια όταν είχαμε να κάνουμε με συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ανανέωση της συνεργασίας.
Τα πέντε λεπτά έγιναν... πέντε μέρες και το... χθες έγινε σήμερα! Το σίγουρο είναι ότι και πάλι δεν υπάρχει συμφωνία, άρα η λογική αναφέρει ότι είναι πιθανότερο να «χωρίσουν» παρά να τα βρουν.
Είναι πλέον εμφανές ότι μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα στις διαπροσωπικές σχέσεις -ούτε ο Ομπράντοβιτς απεχθάνεται ξαφνικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά ούτε και η διοίκηση αποφάσισε... σώνει και καλά να διώξει τον Ομπράντοβιτς- αλλά η φυσιολογική φθορά -ναι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει φθορά μετά από 13 χρόνια- οδηγεί στο δρόμο του... αποχωρισμού.
Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που πιθανότατα απασχολούν τον κάθε απλό φίλαθλο σχετικά με την υπόθεση και μέσα από το ρεπορτάζ και τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας να απαντήσουμε ώστε να ξεκαθαρίσουμε στο μέτρο του δυνατού την κατάσταση.
- Τελικά το πρόβλημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι... μόνο το μπάτζετ;
Το ότι υπάρχει διαφωνία στο μπάτζετ δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκτιμά ότι με τα 12-13 εκατομμύρια που του προσφέρει η διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα και πιθανότατα ούτε την ευχέρεια να κρατήσει τους παίκτες που θα ήθελε. Αυτό τουλάχιστον βρίσκεται μέσα στο μυαλό του.
Από μία άποψη κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή να δουλέψει μ' ένα μπάτζετ το οποίο δεν τον καλύπτει αλλά ούτε και να κατηγορήσει την οικογένεια Γιαννακόπουλου επειδή δεν βάζει... 4 εκατομμύρια παραπάνω (στα 16 προσδιορίζεται η επιθυμία του «Ζοτς») σε εποχές τόσο δύσκολες για τη χώρα μας. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία δεν περνά... εξετάσεις γαλαντομίας.
- Υπάρχει «θέμα» στις σχέσεις του «Ζοτς» με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;
Το θέμα αυτό σχολιάζεται παντού, αλλά... δεν προκύπτει από πουθενά. Περισσότερο έχει να κάνει με αυθαίρετο συμπέρασμα παρά με την πραγματικότητα. Ο ίδιος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει παραδεχτεί ότι δική του επιθυμία ήταν να «βγει μπροστά» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δεδομένο ότι εκφράζει την επόμενη γενιά της οικογένειας.
Κι αυτό δεν το εξέφρασε... πριν από λίγες μέρες αλλά πριν από αρκετό καιρό. Οσοι γνωρίζουν και τους δύο βεβαιώνουν για το εξής: Αν ο «Ζοτς» είχε πρόβλημα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν θα έκανε τέσσερις συναντήσεις μαζί του. Κι αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πρόβλημα με τον «Ζοτς» επίσης δεν θα έκανε συνάντηση μαζί του! Αυτός είναι ο χαρακτήρας τους.
- Υπάρχει διαφορά στο θέμα της αμοιβής του Ομπράντοβιτς;
Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Κι αυτό είναι κατηγορηματικό. Ο «Ζοτς» δεν έθεσε ως θέμα τις δικές του απολαβές, αλλά το συνολικό μπάτζετ το οποίο -κατά την εκτίμησή του- θα δημιουργούσε μια ομάδα ανταγωνιστική ώστε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
- Τι μπορεί να εννοούσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τη λέξη «σεβασμός»;
Το πόσο σέβεται ο «Ζοτς» την οικογένεια Γιαννακόπουλου το γνωρίζουν όλοι. Το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος και δεν θα περάσει από εξετάσεις γι' αυτό. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η σεζόν 2011-2012 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με την «ανασφάλεια» που επικρατούσε μετά τις συνεχείς δηλώσεις της οικογένειας περί αποχώρησης.
Δεν ήταν εύκολο και πιθανότατα η κατάσταση αυτή -συν τη δεδομένη ανασφάλεια που επικρατεί γενικά στην Ελλάδα- να δημιούργησε φθορά. Αλλωστε, η οριστική απόφαση της οικογένειας για παραμονή λήφθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λίγο μετά το φάιναλ φορ της Πόλης.
Αναμένεται κοινή ανακοίνωση
Με βάση χθεσινοβραδινές πληροφορίες, αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να έχει εκδοθεί κοινή ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι ενδείξεις δεν είναι θετικές σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραμονής του Σέρβου τεχνικού στο «τριφύλλι», αλλά η υπόθεση αναμένεται να κλείσει οριστικά απόψε.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να υπάρξει κοινή ανακοίνωση μετά την οριστική απάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ώστε ν' αποφευχθεί ο θόρυβος που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες και ώρες με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι θα πέσουν τίτλοι τέλους στη σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου