Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Το σουτ που προκάλεσε επανάσταση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σουτ από το κέντρο του γηπέδου, ο χορηγός που δεν πληρώνει, η κινητοποίηση μέσω Twitter και η δικαίωση. Απίστευτη ιστορία...

Ο νεαρός Βίνσεντ Σουόπ μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά είδε ένα από τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα και στη συνέχεια να γκρεμίζεται.
Όλα αυτά για ένα... σουτ από το κέντρο του γηπέδου, που είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι να ξεσηκωθούν. Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ο Βίνσεντ Σουόπ λοιπόν είναι... "ψάρακλας" (στην Αμερική χρησιμοποιούν τη λέξη "Freshman" για τους σπουδαστές του πρώτου έτους) και πήγε να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας του με την South Carolina.
Ο Σουόπ λοιπόν έχει την τιμή να ντυθεί ως διαιτητής κι έτσι τράβηξε τα βλέμματα από τη αρχή του αγώνα. Στο ημίχρονο ο νεαρός άσος είχε την τύχη να πάρει μέρος σε ένα event, το οποίο ήθελε έναν από την κερκίδα να σουτάρει από το κέντρο και σε περίπτωση που ευστοχούσε θα κέρδιζε 10.000 δολάρια.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Σουόπ τα κατάφερε και για λίγα λεπτά είδε το όνειρο του να σπουδάσει να γίνεται πραγματικότητα (πολλά παιδιά στην Αμερική δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους λόγω έλλειψης χρημάτων).
Ένας εκ των χορηγών λοιπόν πήγε με μία μεγάλη επιταγή και την έδωσε στον νεαρό, όμως λίγο αργότερα του είπε πως δεν θα πάρει τα χρήματα, γιατί πατούσε για λίγο γραμμή!
Επανάσταση!
Η Αμερική μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά στα περισσότερα πράγματα είναι έτη φωτός μπροστά. Η είδηση έγινε γνωστή παντού και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός ξεκίνησε εκστρατεία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter (είχε τότε 37.000 followers, τώρα πολλούς περισσότερους) κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ που δεν πλήρωνε!
Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και η αλυσίδα (Kroger), αναγκάστηκε να κάνει... κωλοτούμπα.
Τρομερή ιστορία που δείχνει πως αν οι μικρές κοινωνίες (Kentucky) οργανωθούν και ευαισθητοποιηθούν, μπορούν να ξεκινήσουν να αλλάζουν πολλά μικρά που στο τέλος θα γίνουν κάτι μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου