Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ήταν ακριβώς πριν 33 χρόνια…

Ο Νίκος Γκάλης στις 2 Δεκεμβρίου 1979 για πρώτη φορά έμπαινε στο παρκέ του Αλεξανδρείου με τη φανέλα του Αυτοκράτορα Άρη.
Ο Νίκος Γκάλης ήταν τότε 22 χρονών. Το ονειρό του ήταν να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, κάτι που ευτυχώς για τον Άρη και το ελληνικό μπάσκετ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Νίκος Γεωργαλής(το κανονικό του όνομα )είναι παιδί μεταναστών από τη Ρόδο και ήταν το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά του Γιώργου και της Στέλλας Γεωργαλή. Είναι γεννημένος στις 23 Ιουλίου του 1957 στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ζωή του Γκάλη ήταν συνυφασμένη με το μπάσκετ από μια ηλικία και μετά. Ζούσε για αυτό. Ζούσε για να έχει στα χέρια του την πορτοκαλί μπάλλα. Έμελλε να κάνει μια ολοκληρή χώρα περήφανη. Μια ομάδα να τη φτάσει στα ουράνια.

Από τότε που πάτησε το πόδι στην Ελλάδα ο Νίκος Γκάλης τίποτα δεν είναι το ίδιο στο μπάσκετ της χώρας. Άλλαξε την ιστορία μιας ήδη μεγάλης ομάδας όπως ήταν ο Άρης τότε. Από εκείνα τα μαγικά χρόνια, το Αλεξάνδρειο έχει ακόμα την αύρα του παρελθόντος, χάρη στο Νίκο Γκάλη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΙΚΟ!!!!


ΑΠΟΛΑΥΣΗ:


3 σχόλια:

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ, ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήταν ένας παίκτης που έκανε τα πάντα στο παιχνίδι, ένας παίκτης που ήξερε πως θα βάλει την μπάλα στο καλάθι με εκατομμύρια τρόπους!! Έβλεπε το γήπεδο ανά πάσα στιγμή και ήξερε που θα βρει τον συμπαίκτη του και να του κάνει ασίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή